غلامرضا موسوی گفت⇐ اگر عاملان قاچاق “متری شش و نیم” مجازات می‌شدند حالا شاهد قاچاق “خانه پدری” نبودیم!/اگر يك فيلم غيرمتعارف در فضاي سياسي كشور منتشر شود به يك روز نمي‌كشد كه شخص خاطی، كت بسته تحويل پليس داده مي‌شود اما فيلم‌هاي سينماي ايران به راحتي به حراج گذاشته مي‌شود و كسي نيست جلوي آن را بگيرد؟

غلامرضا موسوی

نمایش خانگی: در فاصله دو روز نسخه غيرقانوني اما با كيفيت دو فيلم سینمایی “خانه پدري” و “قصرشیرین” در فضاي مجازي و اينترنت منتشر شده.

فارغ از اينكه قاچاق محصولات هنري از ابتداي امسال به مشكل اساسي در سينما بدل شده و موجبات نگراني صاحبان فيلم را رقم زده، اما اين پرسش در ذهن شكل مي‌گيرد كه چرا نسبت به چنين ناهنجاري بزرگي در سينما واكنش جدي صورت نمي‌گيرد؟ چرا دستگاه‌هاي متولي نسبت به تاراج سرمايه‌هاي اهالي سينما منفعلانه برخورد مي‌كنند؟

غلامرضا موسوي رييس انجمن تهيه‌كنندگان مستقل و عضو هيات‌رييسه شوراي عالي تهيه‌كنندگان معتقد است، سينماي ايران اين روزها با معضلات و مشكلات عديده‌اي دست و پنجه نرم مي‌كند كه همين مساله باعث شده امنيت شغلي اهالي سينما به خطر بيفتد.

موسوی به “اعتماد” گفت: بعد از مصايب و نگراني‌هايي كه حول اكران فيلم‌هاي “خانه پدري” و “مطرب” از سرگذرانديم، يكي از اتفاقات شبهه‌برانگيز اين روزهاي سينما، سرقت فيلم‌هاي سينمايي است كه اين‌چنين ناهنجاري باعث سوال سينماگران شده كه چرا براي چنين سرقت‌ها و دزدي‌هايي كه در سينما انجام مي‌دهند، هيچ عكس‌العمل جدي بروز داده نمي‌شود.

موسوي براي روشن شدن بيشتر ذهن مثالي مي‌زند: جاي تعجب است در شرايطي كه اگر يك فيلم غيرمتعارف در فضاي سياسي كشور منتشر شود به يك روز طول نمي‌كشد كه شخصي كه فيلم را منتشر كرده، كت بسته تحويل پليس داده مي‌شود اما وضعيت سينما فرق مي‌كند و فيلم‌هاي سينماي ايران به راحتي و مثل آب خوردن جلوي چشمان همه ما به حراج گذاشته مي‌شود اما كسي نيست جلوي آن را بگيرد؟

به اعتقاد اين تهيه‌كننده عده‌اي از اين طريق مي‌خواهند اقتصاد سينماي ايران را آسيب‌پذير كنند و بايد براي چنين مشكلي فكر اساسي كرد: من و همكارانم از قوه قضاييه و نيروي انتظامي انتظار داريم به همان‌گونه كه در مورد مسائل ديگر با شدت عمل برخورد مي‌كنند در اين زمينه هم ورود كرده و جلوي به تاراج رفتن سرمايه‌هاي سينما را بگيرند و جويا شوند كه چگونه چنين اتفاق‌هايي در سينماي ايران مي‌افتد.

او در ادامه صحبتش مي‌گويد: اگر در ابتداي سال كه فيلم «متري شيش و نيم» دچار سرقت شد و به راحتي در دسترس قرار گرفت، شدت عمل نشان داده مي‌شد و مساله جدي گرفته مي‌شد و مسوولان به اين مورد جدي‌تر ورود مي‌كردند و عاملان قاچاق، مجازات می‌شدند، طبيعتا ما امروز با قاچاق فيلم‌هاي آقايان ميركريمي “قصر شيرين” و عياري “خانه پدري” مواجه نبوديم.

طبيعتا در چنين شرايطي كه امنيت بازگشت سرمايه در ميان اهالي سينما و سرمايه‌گذاران ازبين برود نگراني‌ها هم افزايش پيدا مي‌كند كه غلامرضا موسوي هم از اين قاعده مستثنا نيست: من نگرانم كه دست‌هايي در كار باشد كه سودشان در نابودي سينماي ايران خلاصه شود. من از مسوولان مربوطه مي‌خواهم با دقت به اين موضوع نگاه كرده و آن را مورد بررسي قرار دهند.

رييس انجمن تهيه‌كنندگان مستقل در پايان صحبت‌هايش هشدار داد: اگر مسوولان مربوطه اعم از سينمايي و غيرسينمايي براي جلوگيري از سرقت محصولات فرهنگي سرعت عمل نداشته باشند و جلوي سارقان نايستند، تهيه‌كنندگان و اهالي سينما خودشان وارد عمل شده و با برگزاري اجتماع به چنين غارت‌هايي اعتراض كنند تا جلوي چنين ناهنجاري در سينما گرفته شود.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید