با نگارش يادداشتي بلندبالا⇐آقازاده حاتميکيا هم ارژینال نبودن بلوری «بادیگارد» را تأیید کرد و هم یک گاف بزرگ داد!

نمايش خانگي: گزارش هفته گذشته پيراموان ماجراي کپيکاري در عرضه نسخه بلوري فيلم «باديگارد»(اينجا را بخوانيد) بازخوردهاي مختلفي در ميان مخاطبان داشت و بسياري از آنها به گلايه از اين امر پرداختند که چرا دست اندرکاران عرضه بلوري واقعيت امر را درباره کيفيت عرضه بيان نکردهاند.
اين گزارش با واکنش اسماعيل حاتميکيا آقازاده ابراهيم کارگردان «بادیگارد» که با عنوان بديع «مدير توسعه پروژه» در «باديگارد» حضور داشته مواجه شد.
آقازاده حاتميکيا با نگارش يادداشتي تفصيلي که بخش عمده آن به شرح تلاشهايشان براي عرضه بلوري اختصاص داده شده ابتدا بدون آن که درباره چرایی عدم تولید بلوری فیلم به صورت ارژینال بگوید از روشهای رایت بلوری و البته محتویان دیسک سخن گفته اند!!!
اين آقازاده اما در جریان شرح تلاشهایش مرتکب گافی شده که هم میتواند ناظر به ارژینال نبودن بلوری «بادیگارد» باشد و هم بیانگر دانش اندک ایشان درباره داشته های ایرانیان در زمینه بلوری.
ایشان مدعي شده امکان توليد دیسک بلوري ارژينال در ايران و کشورهاي همسايه وجود ندارد و در انحصار چند کشور معدود است. آیا اين ادعا خود تأییدی بر ارژینال نبودن بلوری «بادیگارد» نیست؟
از اینکه بگذریم گاف آقازاده این است که نمیداند در چهار سال گذشته هشت عنوان فيلم و انيميشن بلوری ارژینال در همين کشور و توسط شرکت صنايع الکترونيک گلرنگ -که تنها تولیدکننده بلوری ارژینال در منطقه است- توليد و توزيع شده است. اين عناوين نه با قيمت ۲۵ هزار توماني که بر روي کپي بلوري «باديگارد» گذاشته اند بلکه به قيمت ۸۵۰۰ تومان در فروشگاهها عرضه شده است آن هم در حالي برخي از اين عناوين سه بعدي هستند!
آنچه ايشان ادعا کرده در انحصار چند کشور محدود هست نيز نه تجهيزان توليد دیسک بلوري ارژينال فيلمها بلکه دستگاه و اجازه ساخت استامپر بلوري(ديسک مادر) هست! عدم در اختيار قراردادن امتياز ساخت استامپر به ساير کشورها هم به دليل جلوگيري از توليد محصول بدون دارا بودن رايت محتواست تا يک بار براي هميشه و لااقل در فرمت بلوري جلوي کپيکاريهاي دوران سي.دي و دي.وي.دي گرفته شود.
«نمايش خانگي» براي آقازاده حاتميکيا آرزوي پيشرفت در مديريت توسعه پروژههاي بعدي ميکند و به ايشان توصيه ميکند براي آگاهي بيشتر درباره روند توليد «بلوري» حتما از محتواي ورکشاپهايي که پيشتر یا در آينده درباره بلوري در جشنواره هايي مانند ياس برگزار شده يا خواهد شد استفاده کند.(اينجا را بخوانيد)
متن يادداشت اسماعيل حاتمي کيا را بخوانيد:
چند روزي است که خبر پخش “اولين فيلم بلو رِي ايران” در فضاي فرهنگي و مجازي کشور پخش شده است و نظرات متفاوتي از صاحبنظران اين حوزه به گوش ميرسد. از اين رو لازم ديدم توضيحي در اين خصوص ارائه کنم. فيلم “باديگارد”، ساخته ابراهيم حاتمي کيا، که پيشتر در سينما و بعد از آن در شبکه نمايش خانگي (البته با فرمت دي وي دي) به نمايش گذاشته شده بود، جدا از ملاحظات داستاني و سينمايي خود، در قالب بلو رِي هم ارائه شد که اين نکته از نظر فني ارزش منحصر به فردي دارد، چرا که اولين فيلم بلو رِي برنامه نويسي شده ساخت داخل کشور ميباشد.
براي توضيح بايد عرض کنم که ديسک بلو رِي، تکنولوژي جديدتري نسبت به ديسک دي وي دي است که ظرفيتهاي ۲۵ گيگابايت(تک لايه) و ۵۰ گيگابايت (دو لايه) را در مقابل ديسک دي وي دي با ظرفيتهاي ۴٫۷ گيگابايت (تک لايه) و ۹٫۴گيگابايت (دو لايه) در اختيار مصرف کننده ميگذارد. اين ظرفيت چند برابري به توليدکنندگان محصولات مولتي مديا از قبيل فيلم، انيميشن، کليپ و موسيقي اين امکان را ميدهد که بتوانند کيفيت خروجي محصول خود را افزايش دهند و از تصاوير با ابعاد ۷۲۰*۵۷۶ پيکسلي که اصطلاحا کيفيت SD ناميده ميشود، به تصاوير با کيفيت FULL HD با ابعاد تصويري ۱۹۲۰*۱۰۸۰ يا حتي بالاتر مانند ۴Kرو بياورند. البته که صرف توليد تصاوير با کيفيت کافي نيست و مصرف کنندگان و بينندگان اين تصاوير نيز بايستي از دستگاههاي پخش متناسب با اين فرمتها بهره ببرند.
استفاده از اين ظرفيت بالا و توليد يک محصول با کيفيت، نيازمند بکارگيري تکنولوژيهاي خاص خود است و همانطور که احتمالا ميدانيد ساختار ديسک بلو رِي مشابه فرمت دي وي دي نيست. ديسک بلو رِي دو فرمت دارد. يکي ساختار نشانه گذاري و ديگري برنامهنويسي. در ساختار نشانهگذاري (HDMV) تعريف ساختار و اجزا با يک زبان نشانهگذاري و بکارگيري چندين فايل و اجزاي درختي صورت ميپذيرد. اين ساختار عليرغم کارآمد بودن، پيچيده، کم انعطاف و تا حدودي قديمي و از رده خارج است چرا که آخرين ساختار بکار رفته براي دي وي دي ها و ديسکهاي با فرمت نهايتا HD (تصاوير با ابعاد ۱۲۸۰*۷۲۰) است و توليدکنندگان اين تکنولوژي، به دلايلي که اشاره شد، آن را براي نسل بعدي تصاوير، که FULL HD، ۲Kو ۴k ميباشند، توصيه نکردهاند ولي با اين حال توليد کنندگاني که قصد ارائه تصاوير تا فرمت HD را دارند، همچنان از سيستمهاي خود با ساختار نشانهاي استفاده و اقدام به توليد محتوا مينمايند.
فرمت ديگر فرمت قابل برنامه نويسي (BD-J) است که نسبت به فرمت نشانهاي، داراي انعطاف فوق العاده در تک تک اجزاي کار، کاملا به روز و کاملا قابل تطبيق و تغيير ميباشد. ساختاري که از همان ابتداي بررسي، نظر تيم توليدکننده فيلم بلو رِي باديگارد را به خود جلب کرد. گرافيک چندلايه، امنيت، سادگي، قابليت تعريف روالهاي مختلف و قدرت مانور در اين فرمت به گونهاي ست که نه تنها آن را براي فيلم و انيميشن، بلکه براي موسيقي و ساير محتواهاي مالتي مديا مناسب و منحصر بفرد کرده است.
با تمام اين اوصاف، و شايد بهتر است بگويم از روي يک کنجکاوي، جرقه توليد فيلم بلو رِي در داخل کشور زده شد. جرقهاي که به دنبال اين پرسش در ذهن مان ايجاد شد که ” آيا مي توانيم خودمان در کشور فيلمي با ساختار بلو رِي توليد کنيم؟”. طي بررسي هايي که در روزهاي نخست توسط تيم توسعه انجام داديم، مشخص شد که نه تنها در کشور، بلکه در همسايگي ما نيز چنين کاري انجام نشده است و توليد ديسک بلو رِي در انحصار چند کشور معدود از جمله امريکا است. اين نکته عزم مان را براي کنکاش بيشتر راسخ کرد. ادامه راه نيز هموارتر نبود و روز به روز که مراحل کار پيش مي رفت، جنبه هاي تازهاي از دشواريهاي اين کار براي ما روشن ميشد و نبود منبع و اطلاعات کافي همواره تهديدي براي ادامه کارمان به شمار ميآمد. اما با توکل بر خدا و تلاش جمعي، کاري آماده شد که اکنون در اختيار عموم قرار گرفته است. کاري که از ابتدا بايد گفت که “مشق اول” ماست و يقينا بي اشکال نيست ولي مطمئنا نهايت تلاشمان را کردهايم تا رضايت خاطر هموطنانمان را به دست بياوريم. اين فيلم حدودا ۱۱۰ دقيقهاي با فرمت برنامه نويسي شده، نه به دليل کپي بودن ديسک آن به زعم برخي دوستان کارشناس(!) بلکه به دليل احترام به کاربران شبکه خانگي که اکثرا از سيستمهاي پخش FULL HD استفاده مي کنند (Bluray Player, PS3, PS4) در همين فرمت توليد شد.
صداي منحصربفرد آن در پنج صورت (صداي ۵٫۱ کاناله دالبي فارسي، ۲ کاناله دالبي فارسي، دي.تي.اس فارسي و همچنين صداي ۵٫۱ کاناله دالبي عربي و يک روايت صميمانه و گرم از ابراهيم حاتمي کيا از اتفاقات فيلم) ارائه شده است.
زيرنويسهاي انگليسي، عربي، ژاپني و فارسي ويژه ناشنوايان براي آن در اختيار مخاطب قرار گرفته است که اين فيلم را نه تنها براي مخاطب داخلي، بلکه به صورت بين المللي قابل ارائه و نمايش مي نمايد. وجود بخشهاي پشت صحنه در خصوص کارگردان، بازيگران، تدوين، توليد، فيلمبرداري، موسيقي، جلوه هاي بصري، صدا و طراحي صحنه نه تنها براي مخاطب عام جذاب است، بلکه براي هنرجويان و علاقه مندان به سينما و بازيگري نيز، جنبه آموزشي دارد. از ديگر ويژگيهاي جالب توجه اين ديسک، ارائه آلبوم عکسي است از عوامل، بازيگران، صحنه ها و پشت صحنهها که در اين ديسک گنجانده شده است. آلبوم کامل موسيقي متن فيلم نيز به همراه يک پخش کننده در دسترس است و نيازي به جستجوي اين موسيقي ها در اينترنت و يا پخش در دستگاه ديگري وجود ندارد. اين ديسک با صرف ماهها وقت تيم توسعه و با برنامه نويسي حدود ۶۰۰۰ خط کد توليد شد. در توليد آن از تمامي منابع موجود، هرچند اندک خارجي، استفاده گرديد ولي در مقابل دانش آن به صورت کامل بومي شد. اکنون ما مفتخريم که اعلام کنيم مي توانيم ديسکهايي با تکنولوژي روز فيلمهاي هاليوودي توليد کنيم و اين نکته، کار را براي رقابت فرهنگي و اقتصادي با بازارها و صنعت فيلمسازي خارجي هموارتر مي نمايد. خلاصه مطلب اينکه، همه و همه اينها با ياري خداوند و به همت تيمي از هنرمندان، کارشناسان، متخصصين و مديران عرصه فرهنگ، توليد شده و در اختيار شما قرار گرفته است تا هم کاري در جهت ارتقاي توان علمي و فرهنگي کشور صورت گرفته باشد و هم اينکه محصولي توليد شود که همگام با پيشرفت تکنولوژي، بتواند کيفيتي در خور و شايسته شان مخاطب ايراني را به شما بيننده عزيز ارائه کند. اميدوارم که بتوانيم نظر مساعد شما را جلب کنيم و از نقد سازنده و ارزشمند شما در جهت بهبود کارمان بهره ببريم


چون اين تكنولوژي استراتژيك فقط در اختيار آمريكا و استكبار بود عزمشون راسخ شد به خدا هم توكل كردند و به جرقه بديعي كه در ذهن فرهيخته شون زده شده بود با حركتي انقلابي جامع عمل پوشاندند.
نسخه بلوري داده بيرون ٤ تا ليبل "اولين بار" و "كارآفريني" و "انقلابي" و "ضد استكبار" و "خود شكوفايي" براي خودش خريد.
اگر گروه صنعتي شريف گلرنگ از اين موج سواريها بلد بود الان ٢٠ برابر قيمت سرمايه گذاري اشتباهش در بلو ري را از همين ليبل چسبوندن ها را سود درآورده بود.