سعید ابراهیمی‌فر کارگردان باسابقه سینما اظهار داشت: وقتی به “سووشون” پروانه ساخت داده‌اند دیگر توقیف چه معنایی دارد؟/فیلتر نماوا، نه حرفه‌ای بود و نه مخاطب‌محور!/مگر در جریان توقیف “آدم برفی”، حوزه هنری را تعطیل کردند؟

نمایش خانگی/مجید ناصری: ممیزی و توقیف های سلیقه ای در سالهای اخیر در سینما و شبکه نمایش خانگی تبدیل به یک چالش مهم و اساسی شده است و اخیرا کار به توقیف سریال تاریخی “سووشون” رسید که بعد از گذشت دوسال تولید، پس از پخش قسمت اولش با خبر توقیف و فیلتر پلتفرم میزبان- نماوا- واقعا شوکی برای مخاطبان و اهالی سینما به وجود آمد؛ اقدامی که نه حرفه‌ای بود و نه مخاطب‌محور.

 

سعید ابراهیمی فر کارگردان قدیمی سینمای ایران با بیان مطلب فوق به نمایش خانگی گفت: بعد از شنیدن خبر فیلتر نماوا اولین سوالی برای من که مشترک این پلتفرم هستم ایجاد شد این است که در این میان حقوق مصرف کننده و تماشاگری که اشتراک خریده است چه می شود و چه کسی و یا چه نهادی باید پاسخگوی خسارت مصرف کننده باشد و اساسا امثال من که عاشق باکس کلاسیک خارجی نماوا بودیم چرا باید به خاطر یک قسمت از یک سریال ایرانی، از دسترسی به نماوا محروم باشیم.

 

وی در ادامه تصریح کرد: نکته مهم در سالهای اخیر هزینه هنگفت تولید یک سریال است و هیچ کسی هم بدون مجوز، سرمایه اش را به خطر نمی اندازد و موقعی که به ساخت یک سریال مجوز می دهند یعنی فیلمنامه و سابقه کارگردان را زیر و رو می کنند، پس دیگر این کار ( توقیف ) چه معنی دارد؟

 

کارگردان فیلمهای “نار و نی” و “مواجهه” افزود: به نظرم در این شرایط مقصر اصلی کسی است که مجوز ساخت را صادر کرد و حالا باید پاسخگو باشد. از نگاه کمی شکاکانه شاید تهیه کننده این سریال تعاملات خاص(!) را انجام نداده باشد که کارش دچار چنین چالشی شده است؟؟

 

سعید ابراهیمی فر تاکید کرد: البته در نهایت هیچ فیلم و سریالی تا ابد که توقیف نمی ماند ولی اینکه وقتی سریال یا فیلم توقیف می‌شود چرا باید پخش‌کننده و پلتفرم را معلق کرد؟ نماوا از پلتفرم های باسابقه است و سریال‌های مختلفی تولید کرده و به هر حال هم برای مخاطبان و هم برای اهالی سینما منفعت داشته، پس چرا باید سابقه پلتفرم را نادیده گرفت و به خاطر چند ثانیه، کل پلتفرم را توقیف کرد؟ آیا مثلا در جریان توقیف فیلم “آدم برفی”، حوزه هنری که تولیدکننده بود را تعطیل کردند؟ از اینها گذشته تمام دعواها درنهایت به صلح ختم می‌شود پس چرا ساترا یک شورای داوری ندارد که در چنین مواردی و با حضور سینماگران باسابقه و به طریق حکمیت، مساله حل گردد؟ واقعا زیبنده نیست که دعواهای ساده اهالی فرهنگ مدام به نهاد قضایی برسد. باید مشکلات را درون صنف و به صورت دوستانه حل کرد و شخصا امیدوارم که مشکل سریال سووشون و از آن مهم‌تر پلتفرم نماوا هرچه زودتر و با تعاملات طرفین ختم به خیر گردد.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید