سریال “وحشی”؛ اتحاد متن و تصویر با یک قلّت/کارگردانان “سرخپوست” و “شماره ده” یاد بگیرند

نمایش خانگی/مجید ناصری: سریال “وحشی” ساخته هومن سیدی که از فیلمنت ارائه شده را نمیشد با دیدن فقط یک قسمت قصاوت کرد به دلیل یک قلت عمده در سریال‌.

سریال انگار به صورت یک فیلم سینمایی تولید شده و کل هشت قسمت تکه هایی از یک فیلم هستند که حالا جداگانه به سریال بدل شده اند و برای همین حداقل دو قسمت را باید دید تا دریافت با سریال استانداردی طرفیم.

قلت زمانی اپیزودهای سریال بخصوص زمان اندک قسمت اول باعث شد همه چیز قدری گنگ باشد ولی حالا که سریال کم کم از نیمه می‌گذرد می‌توان به هومن سیدی نمره قبولی داد بابت اتحادی که در متن و تصویر سریال به چشم می‌خورد.

“وحشی” سریالی است در مایه های فرار از زندان که در فصل اول بناست در ریشه های اولیه زندانی شدن یک بیگناه روایت شود و احتمالا در فصول بعدی درباره ماجرای فرار و عواقب آن خواهیم دید. در این مایه اخیرا فیلمهای “شماره ده” و “سرخپوست” را دیدیم که هر دو یک مشکل عمده داشتند و آن هم لکنت در روایت داستانی در جغرافیای زندان. “سرخپوست” شانس آورد که نوید محمدزاده را داشت و به این طریق توانست جلوتر بایستد چون مجید صالحی در “شماره ده” ابدا نتوانسته بود شمایل یک فراری را دربیاورد‌.

در “وحشی” داستان بر صحنه سوار نیست و برخلاف “سرخپوست” و “شماره ده” صحنه جلوتر از داستان پیش نمیرود و هومن سیدی چون پله پله در سینما بالا آمده و تجربیات متفاوتی مثل “چهارشنبه سوری”،‌”خط ویژه”، “کمدی انسانی” و “مصادره” را پشت سر گذاشته که تک‌تک آنها در گذر زمان دیدنی باقی ماند‌ه‌اند. هومن از “چهارشنبه سوری”اصغر فرهادی دریافته که گاهی بیگناه‌ترین آدم‌ها بدل می‌شوند به گناهکارِ عرف و از کار در “کمدی انسانی”محمدهادی کریمی دریافته که جامع‌الاطراف‌ترین مضمون با سیر داستانی قدرتمند است، که مخاطب را تا آخرین سکانس، کنجکاو نگه می‌دارد. برای همین او سعی کرده در هر قسمت وحشی، داستان هایی متفاوت از اعتصابات کارگری تا کودک آزاری، شایعه سازی، بدبیاری، آدم فروشی و… را به خرده داستان هایی معقول برای هدایتِ روایت بدل کند و ابدا دنبال قدیس سازی از آدمها نرود.

سریال “وحشی” وقتی وارد زندان می‌شود نیز بی کپی برداری از نمونه هایی مثل آلکاتراز و فرار از زندان، سعی می‌کند جغرافیای یک زندان ایرانی را به مخاطب ارائه کند و همین است که زندان او کاملا قابل باور می‌شود…

“وحشی” اگر بتواند به فاصله ای کوتاه از فصل اول، فصل دوم را هم با همین ریتم محرک و البته کنار گذاشتن قلت زمانی اپیزودها و پر و پیمان کردن قسمتها، ارائه نماید قطعا خواهد توانست به یک الگوسازی ایرانی در گونهٔ فرار از زندان تبدیل گردد.

 

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید